ACTUALITAT PARRÒQUIA. Per Maria Delgado


Ambientació de la capella de la parròquia de Sant Joan Bosco

Torí 2020. Aquestes eren les paraules del germà Alois a finals de 2019 per anunciar on es faria la següent trobada Europea de Taizé.

Com gairebé tot en els darrers mesos, la pandèmia també va trasbalsar els plans inicials, i va deixar en suspens la pregària de Torí. Els germans van anunciar, finalment, que es faria una trobada retransmesa en línia des del poble de Taizé. Alguns joves de la nostra parròquia ens vàrem organitzar per poder-la seguir plegats des de Barcelona i compartir les diferents reflexions, tallers i pregàries que arribaven de Taizé a través de les plataformes digitals.

Un projector, uns coixins, espelmes, les icones de Taizé, gel hidroalcohòlic, mascareta i ben separats. Les sensacions després del primer dia de trobada eren bones: no havíem viatjat a Torí, però després de setmanes de preparació estàvem allà plegats compartint el moment.

L’alegria, però, va durar poc. Abans de començar el segon dia de trobada va arribar el missatge que la comunitat salesiana quedava confinada i l’església tancada. Ens vam moure per buscar una alternativa. La parròquia de Sant Ignasi de Loiola ens va cedir el seu local per poder seguir la pregària plegats, tal com havíem planejat, tenint present en la nostra oració la recuperació de la comunitat salesiana de Navas.

Ambientació de la sala a la parròquia de Sant Ignasi de Loiola

Aquesta experiència ens ha ensenyat que hem de valorar, i donar gràcies en cada moment per allò que tenim, i que no podem donar res per segur. Cal que gaudim cada dia al màxim i donem gràcies per poder-ho fer.

Esperem poder acabar l’any donant gràcies plegats des de la trobada de Torí 2021.

I, com es fa a Taizé… Bon any nou a tothom! Happy new year! Frohes neues Jahr! Bonne année! Feliz año nuevo!