VOLUNTARIAT BANC D’ALIMENTS


 

Dijous 14 i divendres 15 de maig, voluntaris de la nostra Obra van col·laborar en el repartiment d’aliments a les famílies del barri que ho necessiten. Aquest ha estat el tercer repartiment que es fa en aquesta situació de confinament. En total durant els dos dies de repartiment, s’han atès unes 76 famílies.

Segurament us preguntareu com es podia fer tot aquest repartiment, logísticament complex, amb la situació de pandèmia que estem vivint. Al darrere treballant hi ha un equip de persones que es va dedicar, amb anterioritat, a citar a les famílies cada 15 minuts per evitar aglomeracions. El dijous l’accés es va ser per l’entrada de la Meridiana, com es fa normalment, pels usuaris habituals, que portaven 3 mesos sense cap ajuda, però divendres el repartiment es va fer al hall de l’església.

Quan arribaven les famílies a recollir els aliments, els voluntaris les convidaven a rentar-se les mans amb hidrogel; cal garantir la seguretat de tots. Els lots a repartir havien estat elaborats prèviament per l’equip de voluntaris, així que les famílies només havien d’agafar-los ells mateixos.

Per garantir la higiene durant el repartiment, tots els voluntaris portaven mascaretes i guants. Des d’aquí volem agrair al Col·legi de Metges de Barcelona la donació de material de protecció que ha fet a la nostra Obra perquè el repartiment es pugui fer amb garanties. A més, volem donar les gràcies a tot l’equip de voluntariat que ha fet possible aquest repartiment de béns de primera necessitat en aquestes circumstàncies d’excepcionalitat.