ACTUALITAT. Per Bego Simal


Amb l’objectiu d’aprofundir en el contingut de l’Encíclica Fratelli Tutti del Papa Francesc, els grups d’adults de la parròquia ens vam trobar el dimarts 13 d’abril per a fer una sessió de treball conjunt.

Malgrat les limitacions del format virtual vam tenir ocasió de compartir alguns elements per a portar a la pràctica allò que el Papa ens està demanant: considerar a totes les persones com a germanes i garantir la dignitat de cadascuna d’elles.

Fratelli Tutti el Papa ens parla amb preocupació del que anomena “formes d’eliminar o ignorar als altres” i com es generen grans desigualtats i pobresa extrema. “La ignorància i tancament a l’altre es produeix segons el Papa tant des dels localismes que es tanquen als altres (en els nacionalismes excloents, en l’oposició a la immigració o en els proteccionismes econòmics que destrueixen l’economia dels països pobres) com des dels globalismes que destrueixen la riquesa cultural mundial a favor d’una homogeneïtzació que beneficia les grans empreses i que perjudica especialment les cultures indígenes”.

Distribuïts en diferents grups, es va fer una reflexió entorn als diferents capítols i alguns dels “titulars” que van sortir com a resum van ser:

“Trobar i transmetre esperança en un món d’ombres”

“Els darrers seran els primers. No som el melic del món”

“Cal separar les accions de les persones i dels col·lectius”

Amb la bona experiència d’haver compartit la trobada i amb ganes de poder continuar la reflexió per a fer realitat en la nostra comunitat i entorn aquesta Encíclica, les 35 persones participants vam concloure la sessió amb el compromís de fraternitat renovat.