ECONOMIA. Per Emili Marcos, Rector


 

Com tots sabeu, la Parròquia desenvolupa una gran acció social, especialment en el camp educatiu, com és el cas de la Plataforma d’Educació Social i en el camp del Lleure, el Centre Juvenil Salesià Meridiana. Dos camps molt salesians, ja que els destinataris són infants, adolescents, joves i les seves famílies.

Però, segur que també esteu assabentats de la gran tasca que es fa des del servei de Caritas. Concretament, a través de l’acollida en l’assistència social, en el Banc d’Aliments i en el Rober Parroquial. Des d’aquests serveis, s’ajuda a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

A part dels aliments i de la roba, també es fan ajudes en pagaments de receptes mèdiques, de beques, sigui de menjador o bé per les activitats infantils i juvenils tant durant el curs com a l’Estiu. També en pagament de rebuts de llum, gas, aigua, o una part dels lloguers d’habitacions o pisos.

Com us podeu suposar tot això implica comptar amb recursos de persones i també econòmics.

Una de les entitats que ens ha anat ajudant en aquests últims anys ha estat l’oficina 3439 de La Caixa, que està a la cruïlla dels carrers Espronceda amb Josep Estivill. El Director anterior, sabedor de la nostra tasca social, va començar aquestes ajudes. I, amb el nou, el Sr. Robert Soteras, no només ha continuat, sinó que fins i tot s’ha incrementat de forma considerable. Ara fa uns pocs dies, ens van fer un donatiu de 8.000 €. Des d’aquesta pàgina web volem expressar el nostre agraïment sincer i públic.

També ha estat col·laborant amb nosaltres l’Ajuntament de Barcelona, des de Serveis Socials del Districte de Sant Andreu. La seva aportació, en forma de subvenció ha estat de 1.450 € i serà destinada tant a l’Acció Social, com a l’Escola de Vida, que com ja sabeu és una activitat destinada de forma especial a la gent gran. El nostre agraïment doncs, per aquestes ajudes que, tot i que no cobreixen tota la despesa, però sí que suposen una gran ajuda de cara a equilibrar el balanç final.