Homilies des del confinament

Aquest espai vol recollir i compartir amb tots vosaltres les homilies, pregàries que realitza la comunitat salesiana en aquests dies de confinament.

La Comunitat Salesiana felicita la Pasqua

Benvolgudes i benvolguts amics de la nostra Obra Salesiana Don Bosco Navas aquí teniu la felicitació de Pasqua de la nostra comunitat en dues parts:

 

Homilia compartida Dijous Sant per la Comunitat Salesiana

Benvolgudes i benvolguts amics de la nostra Obra Salesiana Don Bosco Navas aquí teniu l’homilia del Dijous Sant en dues parts:

COMUNICAT SOBRE LA SETMANA SANTA

La Comunitat Salesiana celebra la Setmana Santa en confinament

Benvolgudes i benvolguts amics de la nostra Obra Salesiana Don Bosco Navas:

Per tal que estigueu informats i tot i que no podrem fer cap retransmissió via on line, us informem dels horaris de les celebracions que la Comunitat Salesiana farem en aquesta Setmana Santa 2020 en confinament a la capella del nostre pis.

D’aquesta manera, podem estar en comunió espiritual, units en la fe i en la pregària.

Aquí, podeu accedir al comunicat

DIUMENGE DE RAMS (5 D'ABRIL)

Bon dia a tothom!

Avui és Diumenge de Rams, com tots anem dient, serà un diumenge de rams, molt estrany. Però jo us convido a que el visqueu dins de les limitacions que el confinament ens posa, però també amb les grans possibilitats que les xarxes, fins i tot salesianes, ens ofereixen per viure’l. Aprofiteu-les.

Nosaltres com a comunitat salesiana, hem fet Laudes a les 9 del matí, tindrem l’Eucaristia de Rams a les 12,30 i farem Vespres a les 20,30 amb les Bones Nits que rebem des de Mitjans de Comunicació de la Inspectoria. Us dic els horaris amb la intenció de que sapigueu que en aquell moment la comunitat salesiana, des de la capella del nostre pis volem estar en comunió de fe i pregària amb tots vosaltres. No farem res en directe, però sí que intentarem gravar algun moment per després passar-vos-ho.

Avui, a Laudes hem pregat de forma especial pel nostre germà salesià Rafael Casasnovas. Va estar a la nostra casa Salesiana des del 1984, que era el Victor Marco i el 1991, en que el Rector era Oriol Oliveras. Es va encarregar de la Pastoral de les ADMAS, de la Pastoral de Batejos, i de matrimonis. La gent li agradava el seu coneixement de la Litúrgia i el didàctic que era a l’hora de fer els sagraments. Preguem per ell.

I, avui també hem pregat i us demanem que us uniu a aquesta pregària per totes les persones que fan activitats a la nostra Comunitat els diumenges. Nosaltres hem mencionat: al ramon, sempre amunt i avall a totes les misses, al nostre organista, el Sr, José, als 2 cantants (Gregorio, Joan), a les persones que guarneixen l’església (material litúrgic, flors), les persones que col·laboren a totes les misses en l’animació litúrgica, al grups de músics Don Bosco de la missa de 8, als petits amics de Jesús, a la catequesi, als  de Bosco Global i a les ADMAS, que posen paradetes al vestívul, i també als captaries de la port, el Mustafà i el Bernat.

Bon diumenge de Rams a tots i totes!!!!

COMUNICACIÓ DEL RECTOR DIMARTS 31 DE MARÇ

Hola, a totes i a tots. Com és costum intento posar-me en contacte amb vosaltres de forma periòdica,  per saludar-vos i que, tot i que sigui per un mitjà imperfecte, al menys que tingueu la sensació que la comunitat salesiana, seguim a prop vostre. S’acosta la Setmana Santa i l’haurem de viure d’una manera diferent, però tot i les dificultats us animo a viure-la. La vivència de celebrar una diada cristiana important sense eucaristia la tenen molts germans i germanes nostres d’arreu des de fa anys, per situacions de guerra, de persecució o per catàstrofes naturals… El seu testimoni és un exemple i un estímul per a nosaltres. El mateix Sant Pare ens convida a la vivència de la Comunió Espiritual a l’Eucaristia. Es per això que us envio la pregària que fa el Papa cada dia davant del sagrari…

EN CATALÀ

Jesús meu, crec que esteu realment present en el Santíssim Sagrament de l’altar.
Us estim per damunt de totes les coses
i us desitjo en la meva ànima.
Ja que ara no us puc rebre sacramentalment,
veniu almenys espiritualment al meu cor.
Com a ja vingut, us abraço i m’uneixo a Vós.
No permeteu que em separi mai de Vós

EN CASTELLÀ

Jesús mío,creo que estás realmente presente en el
Santísimo Sacramento del altar.
Te amo por encima de todas las cosas
y te deseo en mi alma.
Ya que no puedo recibirte sacramentalmente ahora,
ven al menos espiritualmente a mi corazón.
Como ya venido, te abrazo y me uno a Ti.
No permitas que nunca me separe de Ti.

* Oració del papa Francesc per a la Comunió eucarística espiritual. El dia 24 de març de 2020 s’ha fet difusió de l’oració que el papa Francesc prega cada dia i invita a pregar per a fer la Comunió eucarística espiritual amb el Senyor, recomanada per a aquest temps de confinament dels fidels.

I ja de pas, us convido a que avui tinguem presents en les nostres pregàries, tal com ho ha fet la Comunitat salesiana per l’equip i les senyores que venen a l’Escola de Vida, pel grup de les ADMAS, i pels grups d’adults del dimarts. O sigui, el que anima el Txemi i el que anima el Joan.

Bona tarda a tothom!

HOMILIA DIUMENGE 29 DE MARÇ

La comunitat ha pregat avui, en les pregàries de l’Eucaristia…

Pel Ramon, sempre a punt tots els diumenges, pel senyor José, l’organista, pels cantants del matí Gregorio i Joan, per les persones que col·laboren en el desenvolupament de les misses, pels petits amics de Jesús, pel grup de músics de la missa de 8, pels de l’ONG Bosco Global, i pel grup que anima la Milagros i el Lluis Maria. Per ells i per les seves famílies